Vă oferim o rețetă de chifle delicioase PALEO fără gluten cu conținut redus de carbohidrați, care vor rămâne moi timp de câteva zile. Prepararea este foarte rapidă și ușoară.
1. În primul rând, încălziți cuptorul la 200°C. Pregătiți ingredientele.
Avem nevoie de:
100g Szafi Reform Paleo Floare pentru sarmale gătite, aluat acru
1,5g Sare himalayană
10g oțet de cidru de mere
15g ulei de nucă de cocos
1g pentru ungere
1 ou întreg (M)
100g apă
+ 6g făină Szafi Reform Paleo pentru un aluat savuros, rulat și crescut, pentru a umple tabla.
2. Adăugați oțetul și sarea în apă, amestecați până se topesc, adăugați oul întreg și 100 g ulei de cocos. Se amestecă bine. Într-un al doilea castron, cântăriți făina.
3. În al doilea castron, cântăriți făina.
3. Adăugați ingredientele lichide amestecate în făină.
4. Frământați (aprox. 2 minute) pentru a forma un aluat, lăsați-l să se odihnească 10 minute. (Aluatul va fi un pic mai subțire, dar după repaus va căpăta structura optimă). După acest timp, frământați din nou bine aluatul cu mâna pe o planșetă presărată cu făină.
5. Împărțiți aluatul în 3 părți egale și formați chifle cu diametrul de aprox. 9 cm. Așezați-le pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament și presați-le ușor cu palma mâinii, apoi ungeți-le deasupra cu ulei de cocos.
6. Coaceți la 200 de grade timp de 40 - 45 de minute. Se lasă să se răcească pe un grătar de sârmă. Vor părea prea tari când sunt coapte, dar se vor înmuia când se vor răci.
7. Puteți folosi acest aluat și pentru a face mini baghete.
Sursa: https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/04/szafi-fitt-paleo-pihe-puha-zsemle.html