Pregătirea nu durează deloc mult timp. Simplu, ușor și foarte gustos!
1. Ingrediente:
3 buc piept de pui
1 compot de piersici
200 ml smântână de orez
1 lingură de amidon de tapioca
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
sare de mare
1 linguriță de turmeric
piment negru măcinat
2. Se taie piepții de pui curățați pe lungime în 2 bucăți mai subțiri, se tapetează ușor, se sărează și se piperă. Se prăjesc pe ambele părți în ulei încins. Așezați puiul prăjit într-o tavă de copt.
3. Adăugați ghimbirul ras și turmericul în stocul de piept de pui.
4. Adăugați crema de orez, și amidonul de tapioca, pe care le amestecați mai întâi în 1,5 - 2dl de suc de compot.
5. Aduceți la fierbere și fierbeți încă câteva minute, amestecând constant. Gustați și asezonați cu sare dacă este necesar.
6. Opriți focul, adăugați jumătate din brânza rasă și amestecați sosul.
7. Tăiați piersicile în bucățele de mestecat, așezați-le peste piepturile de pui și, la final, turnați sosul peste piersici. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute. Scoateți din cuptor și presărați cu restul de brânză rasă.
8. Așteptați până când brânza este topită și poate fi servită. Se servește cu orez sau cartofi. Poftă bună!