Îți place prazul? Dacă da, încercați această rețetă, vă va plăcea cu siguranță. Este o supă foarte delicioasă, pe care o puteți face într-o jumătate de oră.
Avem nevoie de:
1 praz mare
3 căței de usturoi
1 cartof
1 cantitate de ulei de măsline
2 frunze de dafin
1 bulion de legume
sucul
piment alb măcinat
1 curățică de curcuma
1 dl de vin alb
1 dl cremă de cocos
1. Se spală bine prazul curățat și se taie rondele, usturoiul fin și cartofii curățați și spălați în cubulețe mici.
2.Se prăjește prazul tocat în ulei, se adaugă usturoiul, cartofii, piperul alb, turmericul, frunzele de dafin și sarea.
3. Se amestecă și se toarnă 6 dl de apă. Când apa dă în clocot, adăugați bulionul de legume (puteți adăuga și bulion de legume).
4. Adăugați vinul, crema de cocos și lăsați să fiarbă până când prazul și cartoful se înmoaie.
5. După ce a fiert, se îndepărtează de pe foc și se amestecă cu un blender cu băț.
>.
6. Supa cremă se poate orna cu ulei de dovleac la servire.