Încercați pita cu mere și căpșuni fără gluten, o plăcintă populară, potrivită mai ales pentru sezonul de toamnă.
Avem nevoie de:
o foaie de copt de 26x36 cm
Cesto:
500gNaturbit Mimen Gluten-Free Gluten-Fough Sweet Dough Flour Mix
150g unt fără lactoză
2PL Edulcitor eritritol
2-4 linguri de apă rece
Umplutura:
1,5 kg de mere
500 g de căpșuni
2 lingurițe canela măcinată
Îndulcitor eritritol (cantitate în funcție de aciditatea merelor)
mână de nuci măcinate
2. Mai întâi facem umplutura de mere, curățăm și dăm merele pe răzătoare. Adăugăm eritritolul, scorțișoara, amestecăm și dăm deoparte.
3. Turnați amestecul de făină fără gluten Naturbit Mimen pentru aluat dulce într-un bol, adăugați untul înmuiat tăiat în bucăți mai mici.
Faceți un aluat neted. Este puțin sfărâmicios la început, dar se adună. Dacă aluatul devine foarte sfărâmicios sau tare, adăugați apă rece, câte o lingură pe rând, apoi frământați-l pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină, lucrați-l până obțineți un aluat moale, ușor lipicios, înfășurați-l în folie alimentară și lăsați-l să stea 20-30 de minute la frigider.
4. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Împărțiți aluatul în două jumătăți.
5. Întindeți un aluat pe o foaie de copt presărată cu făină, când este întins la dimensiunea foii de copt, puneți-l în foaia de copt.
6. Întindeți umplutura de mere pregătită pe aluat.
7. Se presară cu nuci măcinate și se așază căpșunile tăiate deasupra, apropiate una de alta.
8. Se întinde cealaltă jumătate de aluat și se taie fâșii înguste, care se așează alternativ pe tort pentru a forma un model de grilă.
9. Se întinde cealaltă jumătate de aluat și se taie fâșii înguste, care se așează alternativ pe tort pentru a forma un model de grilă.
9. Se coace la 180°C până când devine auriu, aproximativ 25-30 minute.
Bun gust! :)