info@herbahouse.ro

0792 112 070 (luni-vineri, 9-16 ore.)

Blog Rețete sănătoase

Încercați pita cu mere și căpșuni fără gluten, o plăcintă populară, potrivită mai ales pentru sezonul de toamnă.

 

Avem nevoie de:
o foaie de copt de 26x36 cm
Cesto:
500gNaturbit Mimen Gluten-Free Gluten-Fough Sweet Dough Flour Mix
150g unt fără lactoză
2PL Edulcitor eritritol
2-4 linguri de apă rece


Umplutura:
1,5 kg de mere
500 g de căpșuni
2 lingurițe canela măcinată
Îndulcitor eritritol (cantitate în funcție de aciditatea merelor)
mână de nuci măcinatePlăcintă cu mere și căpșuni fără gluten 1

 

2. Mai întâi facem umplutura de mere, curățăm și dăm merele pe răzătoare. Adăugăm eritritolul, scorțișoara, amestecăm și dăm deoparte.

 

Plăcintă cu mere și căpșuni fără gluten 2

 

3. Turnați amestecul de făină fără gluten Naturbit Mimen pentru aluat dulce într-un bol, adăugați untul înmuiat tăiat în bucăți mai mici.
Faceți un aluat neted. Este puțin sfărâmicios la început, dar se adună. Dacă aluatul devine foarte sfărâmicios sau tare, adăugați apă rece, câte o lingură pe rând, apoi frământați-l pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină, lucrați-l până obțineți un aluat moale, ușor lipicios, înfășurați-l în folie alimentară și lăsați-l să stea 20-30 de minute la frigider.

Plăcintă cu mere și căpșuni fără gluten 3

 

4. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Împărțiți aluatul în două jumătăți.

 

Plăcintă cu mere și căpșuni fără gluten 4

 

5. Întindeți un aluat pe o foaie de copt presărată cu făină, când este întins la dimensiunea foii de copt, puneți-l în foaia de copt.

 

Plăcintă cu mere și căpșuni fără gluten 5

 

6. Întindeți umplutura de mere pregătită pe aluat.

 

Plăcintă cu mere și căpșuni fără gluten 6

 

7. Se presară cu nuci măcinate și se așază căpșunile tăiate deasupra, apropiate una de alta.

 

Plăcintă cu mere și căpșuni fără gluten 7

 

8. Se întinde cealaltă jumătate de aluat și se taie fâșii înguste, care se așează alternativ pe tort pentru a forma un model de grilă.

 

9. Se întinde cealaltă jumătate de aluat și se taie fâșii înguste, care se așează alternativ pe tort pentru a forma un model de grilă.

 

Plăcintă cu mere și căpșuni fără gluten 8

 

9. Se coace la 180°C până când devine auriu, aproximativ 25-30 minute.

 

Plăcintă cu mere și căpșuni fără gluten 9

 

Bun gust! :)

 

Plăcintă cu mere și căpșuni fără gluten 10


SPUNEȚI ȘI CELORLALȚI DESPRE NOI

Abonați-vă la newsletter