Cheesecake-ul este o prăjitură foarte populară și are un gust delicios, pentru ca nici măcar celiacii și cei care suferă de intoleranță la lactoză să nu fie nevoiți să renunțe la el, v-am adus o variantă fără gluten și fără lactoză a savurosului cheesecake cu lămâie.
1. Pentru cheesecake-ul cu lămâie vom avea nevoie de:
Cocoșul:
80g grăsime topită de nucă de cocos
.
Încărcare:
800g de cremă de ungere
3 ouă întregi
1 gălbenuș
1 lingură stevia
2 lingurieritritol1 lingură Făină de orez
1 lămâie organică - coaja și sucul
2. Încălziți cuptorul la 180 °C. Se zdrobesc biscuiții până aproape de praf, se toarnă grăsimea de cocos topită, se amestecă bine.
3. Presărați amestecul cu mâinile pe fundul unei forme rotunde de copt (24-26 cm în diametru) tapetată cu hârtie de copt. Înfășurați forma cu folie de aluminiu, deoarece grăsimea mai poate să se scurgă. Introduceți învelișul de biscuiți în cuptor timp de 7-8 min. 180°C. Apoi lăsați-o să se răcească.
4. Bateți produsele tartinabile cu îndulcitorii și, la final, adăugați ouăle încet și treptat (adăugați un ou, așteptați până se amestecă, adăugați un al doilea ou etc.). La final se adaugă sucul de lămâie și coaja rasă. Se toarnă în forma de biscuiți răcită.
5. Puneți în cuptorul preîncălzit. Coaceți în baie de apă la 160-170 °C timp de aproximativ 50-60 de minute (în funcție de cuptorul dvs.). Cheesecake-ul este gata atunci când marginile sunt ferme, dar încă tremură în mijloc ca o gelatină. După ce s-a copt, lăsați cuptorul întredeschis și lăsați-o să se răcească timp de 2 ore. Apoi transferați-o la frigider, de preferință peste noapte, pentru a se întări înainte de servire.
6. Serviți cheesecake-ul cu lămâie bine răcit, acoperit cu sos de fructe cald. Poftă bună!