Vă aducem o rețetă interesantă de prăjitură cu cârtiță fără gluten și fără lactoză, este o variantă ușor diferită, mai sănătoasă și nu prea dulce a clasicei prăjituri cu cârtiță. Pregătirea ei necesită ceva mai mult timp, dar rezultatul merită. Combinația dintre crusta de cacao, crema de nuci și banane cu ciocolata neagră delicată și bananele delicioase este o experiență gustativă perfectă. Veți experimenta această bunătate cu o doză bună de energie și nutrienți.
Pentru tortul cu cârtiță vom avea nevoie de:
Hull:
2PL făină de grâu
1PL făină de nucă de cocos
1PL amidon de tapioca
2PL Cacao olandeză
2PL zahăr de cocos
5 ouă M
1dl gros cafea
80g topit grăsime de nucă de cocos
1/2 lingură soda de patiserie
Creșteri:
sare
1L cremă de nucă de cocosbine răcită, se dă la frigider cel puțin 24 până la 48 de ore înainte de a fi bătută.
4 banane
80g nuci de alune
80g nuci de caju
50g ciocolată fierbinte
2PL gelatină
2+2PL zahăr de nucă de cocos
Progresul:
Se acoperă alunele și caju cu apă clocotită, se lasă să stea 20 - 30 de minute.
Îndepărtați pielița de pe alune. Turnați din nou apă clocotită peste alunele decojite, lăsați să stea timp de 2 ore sau mai mult.
Scurgeți alunele, puneți-le într-un blender.
Adaugați crema de nucă de cocos aproximativ 1dl, bateți bine până când obțineți o consistență groasă și moale. Apoi se dă la frigider.
Încălziți cuptorul la 180°C.
Pregătiți crusta: amestecați 2PL de făină de grâu, 1PL de făină de nucă de cocos, 1PL de amidon de tapioca, 2PL de pudră de cacao și 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu.
Divizați ouăle în albușuri și gălbenușuri. Mai întâi, bateți albușurile tari cu un praf de sare.
Continuați să bateți și adăugați treptat gălbenușurile.
Când ați bătut o spumă groasă, adăugați 2 linguri de zahăr de cocos, cafeaua răcită, grăsimea de cocos topită răcită, amestecul de făină și cacao pe care l-ați pregătit la început.
Acum doar se amestecă ușor cu o furculiță, în câteva mișcări mici, până se omogenizează, fără cocoloașe. Turnați aluatul pregătit în forma de tort tapetată cu hârtie pregătită în prealabil și coaceți la 180°C timp de aproximativ 25 de minute. Testați cu o scobitoare pentru a vedea dacă este bine coaptă.
În timp ce prăjitura se coace, pregătiți cremele:
Bateți crema de nucă de cocos bine răcită într-un bol răcit la cea mai mare putere până când devine pufoasă și se bate.
Pregătiți prima cremă: Se amestecă jumătate din frișca de nucă de cocos cu amestecul de nuci și 2 linguri de zahăr din nucă de cocos, se lasă deoparte la frigider.
Faceți a doua cremă: dizolvați gelatina umflată la foc mic, nu fierbeți!
Străpungeți 2 banane cu o furculiță.
Mixați cealaltă jumătate din frișca de nucă de cocos cu piureul de banane, 2 linguri de zahăr din nucă de cocos și gelatina topită, cât timp este încă caldă.
Adaugați ciocolată neagră fin tocată.
Mestecați ușor, crema va fi subțire, așa că puneți-o în frigider pentru aproximativ 15-20 de minute, amestecând ocazional.
Când crusta este coaptă, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, se îndepărtează hârtia și se taie ușor în jurul perimetrului (la aproximativ 2 cm de margine) și se scobește centrul crustei, astfel încât fundul să rămână intact. Așezați bucățile scobite într-un castron și sfărâmați grosier aluatul cu mâinile.
>
Tăiați bananele pe lungime și așezați-le cu partea plată în jos în coajă.
.
Prima dată ungeți crusta cu cremă de nuci.
Am întărit și crema de banane, pe care am așezat-o tot deasupra crustei.
Se presară umplutura cu firimiturile de prăjitură din prăjitura scobită, se pune la frigider să se întărească timp de 4 ore.
O prăjitură delicioasă fără gluten, fără lactoză, cu un gust delicios, este gata cu doar 6 linguri de zahăr din nucă de cocos.