Dénes Natura Gluten - proteine de grâu (500g)
Cod produs: 15372
disponibilitate: în stoc
Proteine din grâu pentru prepararea seitanului (o alternativă la carne) și pentru îmbunătățirea proprietăților de coacere ale făinii.
Glutenul, cunoscut si sub denumirea de gluten, este un amestec de doua proteine vegetale, gliadina si glutenina, care se gasesc impreuna cu amidonul in endospermul semintelor unor cereale, in special grau, secara si orz. Este o parte importantă a făinii alimentare. Calitatea și cantitatea de gluten determină calitatea făinii de grâu și deci calitatea aluatului făcut din aceasta.
Proteine din grau - glutenul este practic faina fara amidon. În această formă, este ușor digerabil și foarte hrănitor. Se folosește pentru a face un înlocuitor de carne - seitan, care este foarte gustos și poate fi preparat gastronomic precum carnea clasică - fiartă, înăbușită, în chineză, în gulaș, sub formă de friptură, cu sosuri etc. Seitanul produs are valori adecvate din punct de vedere nutrițional, de ex. piept de pui. Cu toate acestea, spre deosebire de ei, este mult mai sănătos. În plus, glutenul oferă drumului elasticitate și plasticitate. Glutenul este, de asemenea, un ingredient indispensabil pentru producția de aluat dospit, prăjituri, pâine, produse de patiserie și alte produse din făină. Glutenul de grâu amestecat cu făină înainte de coacere poate contribui semnificativ la succesul muncii noastre. (0,5 kg faina / 1 lingura gluten de grau).
Procesul de producție Seitan
Amestecam pudra de seitan cu apa calda, cantitatea de apa adaugata poate varia in functie de tipul de gluten. Incercam sa facem un aluat elastic dar ferm. Formăm bile aluatul, le lăsăm să se odihnească 10 minute, apoi le punem într-o oală mare cu apă clocotită, sărată și le gătim 50 de minute la foc mic. După ce s-a fiert, se lasă să se scurgă din apă și se taie felii, cuburi sau tăiței. În funcție de rețeta în care dorim să-l folosim. Indiferent cum ai face seitan, vei obține o proteină de înaltă calitate de fiecare dată.
Este un aliment ideal pentru vegetarieni și vegani și sportivi. Cu toate acestea, din cauza conținutului de gluten, nu este potrivit pentru celiaci.
Compozitie: 100% gluten de grau (UE).
Valoarea nutritivă medie în 100g:
Energie: 1587Kj / 379kcal
Proteine: 82,0 g
Carbohidrați: 5,8 g (din care zahăr: 0,0 g)
Grăsimi: 2,0 g (din care saturate 2,0 g)
Sare: 0,0 g
Alergeni: Contine proteine din grau (100%), gluten.
Depozitare: A se pastra intr-un loc racoros si uscat.
Țara de origine: UE.
Hmotnosť 0.5 kg
EAN 5997848514156
Volum 500g
Comentarii
Încă nu au fost postate comentarii.
